7 قلو زایی یك بز در اصفهان

7 قلو زایی یك بز در اصفهان


دبیر انجمن میراث فرهنگی ورزنه اصفهان خبر داد : برای نخستین بار در ورزنه اصفهان بزی هفت قلو به دنیا آورد كه شش قل از آن زنده مانده اند.
رضا خلیلی در گفت وگو با ایسنا اظهار كرد : این بز شش ساله و از نژاد دورگه است و تاكنون پنج زایمان انجام داده است .
وی افزود : این بز از اولین زایمان خود تاكنون به ترتیب دو قلو سه قلو چهار قلو و پنج قلو زاییده كه همه زنده مانده اند و در زایمان امسال هم هفت قلو زایید كه شش قل آن زنده هستند.
دبیر انجمن میراث فرهنگی ورزنه اصفهان تصریح كرد : نكته دیگر این كه بزغاله های این بز همگی ماده بوده در تمام زایمان هایشان دو قلو می زایند


گیاهان دما را حس می‌کنند

گیاهان دما را حس می‌کنند
 
 گروهی از دانشمندان انگلیسی در تحقیقات خود نشان دادند که گیاهان به شدت نسبت به تغییرات دما حساس هستند و این تغییرات را از طریق ژن ها حس می کنند.
 

محققان مرکز جان اینز در انگلیس دریافتند که گیاهان به طور شگفت انگیزی به دما حساس هستند و می توانند تغییرات بسیار جزئی دما حتی به اندازه یک درجه سانتیگراد را درک کنند.

نتایج این کشف می تواند توضیح دهد که گیاهان چگونه می توانند به تغییرات آب و هوایی واکنش نشان دهند. همچنین با کمک این تحقیقات می توان گیاهانی برای کشاورزی ایجاد کرد که بیشترین تحمل گرمایی را در دمای بالا داشته باشند.

این محققان با بررسی گیاه Arabidopsis thaliana نشان دادند یک عنصر کلیدی در حساسیت گیاهان به دما وجود دارد.

این عنصر کلیدی یک پروتئین تخصصی به نام H2A.Z است که به شدت به دور ساختار نوکلئوزوم DNA پیچیده می شود. زمانی که دما بالا می رود H2A.Z به DNA اجازه می دهد که به طور گسترده ای خود را باز کرده و نوکلئوزوم را ذوب کند. به این ترتیب این ساختار تغییر یافته نوکلئوزوم می تواند وارد سایتهای فعال کننده های مختلف DNA شود.

این محققان در این خصوص توضیح دادند:«نتایج بررسیهای ما حاکی از آن است که سطح فعالیت این پروتئین به دما پاسخ می دهد. این نتایج، مکانیزمی را نشان می دهند که از طریق آن می توان بر روی بیان ژنتیکی گیاه اثر گذاشت و اجازه نداد که این پروتئین در نوکلئوزومها نفوذ کند. به این ترتیب ژنها می توانند دمای بیشتری را تحمل کنند».

براساس گزارش ساینس دیلی ، کشف این مکانیزم ها می تواند کاربردهای بسیاری برای توسعه یک سیاست امنیت غذایی داشته باشد. با کمک این سیاستها می توان گیاهان خوراکی را کشت داد که نسبت به دماهای بالاتر نیز مقاوم باشند.


ویژگی های دستگاههای لبه چسبان

ویژگی های دستگاههای لبه چسبان
(عملکرد مفید در محیط کارگاه)

در راستای شکوفائی صنعت چوب و همزمان با بوجود آمدن تولیدات مصنوعی در این صنعت و تولید صفحات نئوپان و MDF، دستگاههای لبه چسبان پا به عرصه وجود نهادند.
علت اصلی تولید اینگونه دستگاهها بهره گیری بیشتر از این نوع صفحات بود و مقاوم سازی آنها در برابر شرایط محیطی از جمله حرارت ، رطوبت محیط و همچنین حشرات موذی (که روزانه آسیبهای بسیاری به این نوع صفحات وارد می کردند) بود.
البته امروزه این بحث، یعنی مقاوم سازی صفحات در برابر شرایط محیطی کم رنگ تر شده و بیشتر به زیبائی ظاهری و تجملی آن توجه می شود. ولی تنها دلیل لبه چسبانی را می توان مقاوم سازی صفحات نام گذاشت.
همانطور که می دانید این صفحات بعد از برش در مقابل حرارت و رطوبت محیط واکنش نشان داده و از قسمت لبه تغییر حالت می دهند. همچنین در هنگام استفاده از آنها مثلاً در محیطهای اداری یا خانگی نیز این امر به صورت یک معضل بزرگ درآمده و باعث نارضایتی استفاده کننده می شود. اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی این مسئله رنگ دیگری بخود گرفته و تحولی عظیم بوجود آورده است.
صنعت کشور ما نیز از این امر مستثنی نبوده و با کمی تأخیر درگیر این مسأله گردید. در ابتدا نوارهای پشت چسب دار یا اصطلاحاً اطوئی به بازار ایران وارد شد و تولیدکنندگان با استفاده از ابزارهای ابتدائی مانند اطو سعی در تولید محصولات خود داشتند ولی این امر مشکلات بسیاری را در پی داشت و کیفیت مطلوبی حاصل نمی شد. با گذشت زمان دستگاههای متعددی به این صنعت هدیه شد که کارها را بسیار آسانتر می کرد و حجم تولید را بالاتر می برد ولی باز هم بدلیل حرارت دیدن دوباره قطعات در محیطهای مختلف کیفیت مطلوب حاصل نمی شد و این نوارها به مرور از لبه صفحات جدا می شدند.
سیستم دیگری که مکمل این صنعت شد استفاده از چسبهای گرانول Hot Melt (گرماگیر) در دستگاهها بود که نحوه عملکرد سیستم به این صورت است که ابتدا چسب یا به پشت نوار و یا بر روی لبه کار توسط غلطکهای خاص مالیده می شد و سپس نوار بر روی لبه کار پرس می گردید.
این روش در ابتدا بسیار خوب نمود کرد ولی پس از مدتی کار با این سیستم به مشکلات دیگری برخورد. مثلاً بدلیل سرد و گرم شدن مداوم ، چسب حالت چسبندگی خود را تدریجا ً از دست می داد و پس از چندین بار تغییر حرارت مخزن این دستگاهها کیفیت خود را از دست می دادند . همچنین چسب پس از بارها سرد و گرم شدن به صورت لایه های سوخته در داخل مخزن و یا بر روی سطح کار برجای می ماند که این خود معضل بزرگی بود، و حتی نظافت این سیستمها نیز برای کاربر بسیار مشکل بود.
تقریباً از حدود ده سال پیش سیستم جدید دیگری به نام Cartridge و یا چسبهای قالبی توسط شرکت Holzher آلمان به این صنعت معرفی شد. فرمت این سیستم این بود که میزان پرت چسب به حداقل رسیده و چسب فقط به مقدار مورد نیاز گرم می شد. همچنین تعویض رنگ چسب توسط این سیستم بسیار آسان و سریع بود و برای گرم شدن چسب در داخل مخزن نیاز به صرف زمانی در حدود30 تا 40 دقیقه بود در سیستم های گرانول چسب تنها در مدت زمانی کمتر از 3 دقیقه گرم شده و آماده استفاده می باشد. ضمناً نظافت این سیستم نیز برای کاربر بسیار ساده بوده و نیاز به بهره گیری از افراد متخصص نمی باشد.
در هر صورت استفاده صحیح و حصول نتیجه مطلوب در دستگاههای لبه چسبان ملزم به وجود یکسری شرایط مطلوب می باشد تا نتیجه کار در حد مورد نظر بوده و رضایت خصوصاً مشتریان این بخش را جلب نماید.
این شرایط را به صورت زیر می توان دسته بندی کرد:
1) دمای محیط: دمای محیط یکی از بزرگترین و با اهمیت ترین فاکتورهایی می باشد که جهت کار صحیح یک دستگاه لبه چسبان می بایست به آن توجه کرد. به طور کل دمای مطلوب محیط جهت کارکرد صحیح این گونه دستگاهها بین 5 تا 35 درجه سانتیگراد می باشد و خارج از این درجه حرارت، تضمینی برای کارکرد صحیح دستگاه و تولید یک محصول با کیفیت بالا نمی باشد. همچنین درجه حرارت محیط تأثیر مستقیمی بر روی کیفیت لبه های برش خورده قطعات داشته و تأثیر بسیار زیادی بر روی کیفیت کار می گذارد. در ضمن بدلیل بهره گیری از سیستمهای پنوماتیک و الکترونیک در اینگونه دستگاهها در حد وسیع، درجه حرارت محیط به راحتی باعث اختلال این سیم ها خواهد شد.
2) رطوبت نسبی محیط: رطوبت نسبی محیط نیز از دیگر عوامل موثر در نحوه عملکرد دستگاه می باشد. معمولاً رطوبت نسبی محیطی استاندارد جهت این دستگاهها بین 5 تا 55 درصد می باشد و رطوبت بیش از حد محیط، مخصوصاً در قسمت پنوماتیک بر کیفیت لبه های برش خورده کار تأثیر بسزائی خواهد داشت.
3) برش اولیه صفحات: برش اولیه صفحات نیز از اصلی ترین موارد جهت حصول کیفیت مطلوب کار می باشد. برشهایی که دارای مقداری زاویه بیشتر یا کمتر از 90 درجه باشند می توانند تأثیر زیادی بر روی تولید گذاشته و ظاهر کار را نا مناسب نمایند. همچنین باید توجه داشت که پس از برش صفحه، به صورت استاندارد حداکثر تا 1 ساعت می بایست لبه کار نوارکاری شود. در غیر اینصورت بدلیل مواردی که در بخش اول توضیح داده شد کیفیت کار افت خواهد داشت.
4) نگهداری چسب: چسبهای مورد استفاده در اینگونه دستگاهها در صورتی که نیاز به انبار کردن داشته باشند می بایست در محیطی عاری از رطوبت و در درجه حرارتی بین 5 تا 35 درجه سانتیگراد نگهداری شوند و در معرض مستقیم نور خورشید نباشند.
5) باد ورودی به دستگاه: میزان فشار باد ورودی به دستگاه می بایست طبق استاندارد تعریف شده دستگاه فراهم شود تا اختلالی در عملکرد سیستم پنوماتیک به وجود نیاید. همچنین باد ورودی می بایست عاری از هرگونه روغن یا رطوبت باشد.
6) گرد و غبار محیط: جهت بهره گیری مطلوب از اینگونه دستگاهها می بایست میزان گرد و غبار محیط را به حداقل رساند. زیرا وجود گرد و غبار زیاد در محیط های کاری می تواند معضلات بسیاری خصوصاً در قسمت چسب دستگاه بوجود آورد.
7) استفاده از سیستمهای مکنده مناسب: دستگاههای مکنده ای که جهت اینگونه ماشینها مورد استفاده قرار می گیرند می بایست قابلیت مکش استاندارد تعریف شده برای دستگاه را داشته باشند. هرچند که بدلیل استفاده از نوارهای PVC و ABS و ایجاد الکتریسیته ساکن در ذرات فرز خورده این گونه نوارها، به طور کامل این ذرات مکش نخواهند شد. ولی در هر صورت استفاده از یک مکنده استاندارد بسیاری از مسائل را پوشش خواهد داد.
برگرفته از سایت برین چوب


پرورش جوجه

پرورش جوجه

بعد از انتقال جوجه‌ها از هچری به پنهای مخصوص جوجه باید آنها را در درجه حرارت 35-30 درجه سانتی‌گراد نگهداری نمود. این میزان درجه حرارت باید در هفته، 2تا3 درجه كاهش یابد و در نهایت به 20 درجه سانتی‌گراد برسد از رفتار جوجه‌ها می‌توان به متعادل بودن درجه حرارت محیط پی برد اگر حرارت خیلی بالا باشد جوجه‌ها به طور ایستاده و با دهان باز و بالهای آویزان خواهند بود و از منبع حرارت دور می‌شوند. اگر درجه حرارت پایین باشد جوجه‌ها در محل منبع حرارت تجمع خواهند كرد. درجه حرارت در حدود 24-20 درجه سانتی‌گراد بخصوص در شب‌های سرد بسیار مهم است.

منبع حرارتی باید طوری نصب گردد كه خطر سوزاندن جوجه وجود نداشته باشد منبع حرارتی بایستی در داخل پن جوجه باشد اگر منبع حرارتی شعله داشته باشد بایستی مواظب بود كه دی اكسید كربن در سطح سالن بخصوص در كف منتشر نشود منابع حرارتی زیرزمینی نسبت به دیگر منابع مزیت دارند. منابع حرارتی زیرزمینی در كف سالن، حرارت یكنواخت پخش می‌كنند كه كاملاً مورد نیاز و مطلوب جوجه است دیگر منابع حرارتی بیشتر پشت پرنده را گرم می‌كنند كه درصورت سرد بودن زمین باعث سرما خوردن جوجه شترمرغ می‌گردد. گاهی نیز از منابع نوری جهت گرم كردن سالن استفاده می‌گردد .نورهای تیره با لامپ‌های سفید به نورهای قرمز ترجیح داده می‌شوند . منابع نوری قرمز باعث درخشندگی پشت و نوك جوجه‌ها شده و ممكن است باعث تهاجم بعضی جوجه شترمرغ‌ها به جوجه های ضعیف گردد باید توجه داشت كه درجه حرارت در مناطق مختلف سالن یكنواخت باشد. درجه حرارت در ارتفاع هم سطح جوجه‌ها و در سطح زمین در جاهای مختلف سالن بایستی اندازه گیری شود.

تهویه نیز در پرورش جوجه بسیار مهم است و باعث كنترل موارد زیر می‌گردد :
1- رطوبت نسبی
2- تراكم امونیاك و اكسیژن در سالن
3- ورود باكتری مضر

تهویه نبایستی آن چنان زیاد باشد كه تنظیم درجه حرارت سالن را مختل كند. رطوبت نسبی تا حد امكان بایستی پایین نگه داشته شود رطوبت پایین باعث كاهش آلودگی باكتریایی و قارچی می‌گردد هوای ورودی و خروجی بایستی جداگانه باشند و ورودی‌ها بایستی در محل بالاتر از خروجی‌ها قرارگیرند. نصب فیلتر در هواده‌ها باعث كاهش آلودگی باكتریایی می‌گردد.


با ابزارهای مدیریت جدید میتوان آفت جونده مدیریت کرد

با ابزارهای مدیریت جدید میتوان آفت جونده مدیریت کرد

مقدمه: این بستة نرم افزاری جدید شرایط مناسبی را برای مدیریت و ردیابی بهتر جونده در مزرعه فراهم می كند. پژوهشگران CSIRO دیسك فشرده ای (CD ) را كه كاربر پسند می باشد و Mouser خوانده می شود را طراحی كرده اند. در این نرم افزار تصاویر ویدئویی، عكس ، نمودار و مطالبی دربارة روش های كنترل و ردیابی جونده گنجانده شده است. نویسنده در این نوشته خاطر نشان می كند آفت جونده دائما در حاشیة مزارع شرق استرالیا دیده می شود. با این وجود سیستم های زراعت سنتی در طی 10 سال گذشته با افزایش بازده محصول و كاشت انواع متنوعی از محصولات و برداشت كاهبن ها و حفر چاله در اطراف مزارع تغییر كرده است. این عوامل، شرایط مطلوبی را برای جونده از طریق دسترسی به غذای با كیفیت بالا برای زمانی طولانی فراهم می كند و موجب توزیع كمتر جونده و لانه های آنها به مزارع پیرامونی می شود. البته محققین معتقدند در این شرایط نیز احتمال طغیان جونده وجود دارد.

Print Article | E-mail Article

    
2. اثر آفت جونده
اثر موش در ابعاد آفت می تواند برای محصولات كشاورزی خسارت زا باشد و سبب فقدان شدید محصول برداشت شده، افزایش استعمال شیمیایی، سبب آسیب به ساختمان ها، ماشین آلات و هجوم به انبار غلات شوند. همچنین می توانند موجب استرس حیوانات اهلی و كاهش تولید در سیستم های زراعت در سطح وسیع شوند. برای مثال آفت جونده در منطقه ویكتوریا و جنوب استرالیا طی سال های 1993-1994 سبب بیش از 100 میلیون دلار خسارت شده است. بنابراین كلید كاهش جونده، كاهش ذخیره غذایی، پناهگاه و ردیابی فعالیت موش بطور منظم است.
3. ابزار پشتیبانی تصمیم
محققین CSIRO Sustainable Ecosystems نرم افزار Mouser را به این دلیل طراحی كرده اند كه به كشاورزان و كارشناسان در تصمیم گیری آگاه، با استفاده از نتایج پژوهشی روزآمد و اطلاعات در دسترس در امر كنترل و ردیابی جونده یاری رساند. اگرچه این نرم افزار براساس پژوهش انجام شده در منطقه ویكتوریا و جنوب ولز است، این اصول قابل اجرا در سایر نواحی می باشد. این بستة نرم افزاری طوری طراحی شده است كه قابل نصب از CD روی كامپیوترهای شخصی می باشد.
عناوینی كه نرم افزارMouser پوشش می دهد به شرح ذیل می باشد:
 بیولوژی و اكولوژی جونده در استرالیا مانند شرایط تولید مثل، تغذیه و شرایط لانه سازی و اندازه و رنج لانه ها، فعالیت، رفتار و دینامیك جمعیت را نشان می دهد.
 كنترل جونده مانند كجا، چه زمانی و از چه روش كنترلی (شیمیایی یا غیرشیمیایی) باید استفاده كرد.
 اثر آفت جونده، چرا رخ می دهد و چه نوع خسارتی را موجب می شود.
 روش های ردیابی جمعیت جونده هم بطور مستقیم (تله گذاری، كارت های سرشماری) و هم بطور غیرمستقیم (گلوله های مدفوع، تعداد سوراخ ها).
 نوع خسارتی كه بوسیلة موش به ساختمان ها و محصولات وارد می شود و چگونه آن را ارزیابی می كنند.
 گرفتن تصمیم نهایی كه استفاده كننده از طریق مطرح كردن سئوالاتی به منظور رسیدن به گزینه های مدیریتی مؤثر در امر كنترل، مطرح می كند. اطلاعات جمع آوری شده در این نرم افزار براساس دو منطقة Mallee of Victoria و Murrumbidgee Irrigation Area(NSW) تهیه شده است، اما برای سایر نواحی و مزارع عملی است.
 این نرم افزار غالبا به برخی سئوالات دربارة آفت جونده پاسخ می دهد.
3. شبیه ساز كنترل جونده
ویژگی ایننرم افزار ، مدل اقتصادی آن است (شبیه ساز كنترل جونده) كه می تواند برای مقایسة هزینه های نسبی و مزایا و نقاط ضعف روش های متفاوت كنترل جونده استفاده شود. گزینه های مدیریت جمعیت موش در دو رده قرار می گیرد، یكی كارهای جاری و دیگری اقدامات احتیاطی كه تنها وقتی تعداد جونده در حال افزایش است، انجام می شود. اطلاعات همچنین براساس هزینه صرف شده به ازای هر هكتار یا كیلومتر برای هر كدام از روش های بكار گرفته شده در كنترل جونده، اثر بخشی (درصد كاهش جونده) هر كدام از روش ها و اثر هر كدام از روش های بكار رفته روی ذخیره غذایی قابل دسترس (برای مثال باقی ماندة محصول روی زمین بعد از برداشت)، در دسترس می باشد. مدل ارائه شده براساس اطلاعات جمع آوری شده از جمعیت موش در حاشیة مزارع گندم منطقه Victoria Mallee می باشد، اما این مدل می تواند در نواحی دیگر نیز قابل تعمیم باشد. نتایج بدست آمده مقایسه ای بین، شرایطی كه كنترل موش انجام شده است، و در شرایطی كه كنترل در حدود 12 ماه انجام نشده است، را نشان می دهد. نمودارها نیز اثر پاسخ جمعیت موش در شرایط كنترل شده و كنترل نشده، هزینه كنترل و اثر مقدار باقی مانده های محصول در حاشیة مزارع بر تراكم موش را نشان می دهد .

4. تعداد جونده
جمعیت جونده به سرعت تحت تأثیر شرایط محیطی تغییر می كند. بارندگی زیاد در طی پاییز و زمستان شرایط مناسبی را برای موش در طی بهار فراهم می كند. تولید مثل موش با رویش دانه ها و تشكیل گیاهچه های جوان به ویژه علف های تازه تحریك می شود. موش ها از سپتامبر تا جون (بهار و تابستان) اگر فصول مناسب باشند، می توانند تولید مثل كنند. وقتی ذخیره غذایی محدود باشد تولید مثل در مدت زمان كوتاهتری اتفاق می افتد. سرعت تولید مثل موش (میزان زایش و آیا همة موش های ماده در حال تولید مثل هستند) بوسیلة دسترس پذیری به غذای مناسب و شرایط مناسب حفر لانه ها تعیین می شود. موش ها می توانند در هفتة ششم شروع به تولید مثل كنند و ماده ها ممكن است 3 روز بعد از بچه دار شدن مجددا جفت گیری كنند، و در هر زایمان بیش از 9 تا 10 نوزاد به دنیا بیاورند. دورة حاملگی موش 3 هفته می باشد بنابراین جمعیت آنها می تواند در یك دورة زمانی كوتاه افزایش یابد. از لحاظ تئوری یك جفت موش می توانند جمعیت خود را تنها ظرف 21 هفته به بیش از 500 برابر افزایش دهند.
5. ردیابی موش ها در مزارع
ردیابی فعالیت موش می تواند به كشاورزان و كارشناسان برای آگاهی به موقع از افزایش جمعیت موش به جای كشف فعالیت از طریق محصولی كه قبلا آسیب دیده است، كمك كند. استفاده از كارت های سرشماری روشی مؤثر برای فهمیدن تراكم جمعیت در زمانی كه رجحان غذایی كمی برای موش ها وجود دارد. بنابراین كارت ها در طی پاییز نسبت به بهار یا تابستان مؤثرتر هستند. زیرا در طی بهار و تابستان كارت های سرشماری تنها حضور یا عدم حضور موش ها را به جای بررسی 100تراكم جمعیت نشان می دهند. كارت های كاغذی كه به صورت مربع های100 میلی متری بریده و سپس در روغن گیاهی فرو برده می شود. 20 تا از این كارت های مربعی روی زمین در فواصل 10 متری در طول مسیردر حال ردیابی محكم می كنند. از این كارت ها برای ردیابی در چمنزارها نیز استفاده می كنند.
به عنوان كلید راهنما، در طی پاییز، اگر بیشتر از 20 درصد محصول در اولین شب خورده شود، كنترل فعال جونده برای به حداقل رساندن آسیب به محصول جدید كاشته شده، ضروری می باشد. اگر 5 تا 20 درصد محصول در بیشتر از دو شب خورده شود، تراكم جمعیت بالا است و می تواند مسئله در بذرافشانی باشد. اگر میانگین 0 تا 5 درصد در بیش از دو شب خورده شود، آسیب كم می تواند مورد انتظار باشد.
در طی زمستان و بهار، خطوط حصار، كانالها و حاشیة جاده ها از طریق علائم حفر لانه ها ، ردپاها و آسیب به محصول، فعالیت موش ردیابی می گردد. محصولاتی كه رسیده هستند مانند كانولا، غلات و لوپینوس از طریق آسیب نیام (غلاف) و بریده شدن نوك ساقه ردیابی می شوند.
در طی تابستان فعالیت موش را از طریق، بررسی قسمت تحتانی ساقه های درو شده یا كاهبن ها همچنین حفر لانه ها و مسیر آسیب های ایجاد شده به محصول، ردیابی می كنند.
- مدیریت موش در پاییز
برای حفاظت محصولات از آسیب جونده در هنگام كشت چندین اقدام انجام می دهند. از جمله كشت عمیق، كشت زود هنگام به منظور رسیدن به گیاهان مقاوم، حفظ چراگاه ها و ردیابی نشانه های فعالیت موش. اگر تراكم موش ملایم است عملكردهای حفاظتی مانند كشت عمیق و تا حد ممكن كشت با نسبت بالاتر انجام می گیرد. همچنین سوزاندن كاهبن ها در بعضی مواقع ضروری می باشد. صاف كردن زمین یا خرد كردن كلوخ ها بعد از كشت (غلتك زدن زمین) برای اطمینان از اینكه دانه به خوبی پوشیده شده است، مفید می باشد. اگر تراكم موش ها بالا است، تراكم شان را ردیابی كنید و سپس با یكی از مؤسسات خدمات كشاورزی برای تأیید اینكه آیا طعمه گذاری ضروری است، مشورت نمائید.
- كنترل موش در زمستان و بهار
كنترل علف های هرز در طول حصارها، كانالها و حواشی مزارع قبل از اینكه دانه پاشیده شود، رایج است. حذف یا كاهش پوشش گیاهی اطراف ساختمان ها، سیلوها، له كردن علف های هرز (غلتك زدن) و انبار كردن یونجه های خشك و مراقبت از منازل بسیار ضروری می باشد. برای آگاهی از فعالیت موش به طور منظم این مكان ها را كنترل كنید. اگر تراكم بالایی از جونده در پاییز پیش بینی می گردد، ممكن است طعمه گذاری ضروری باشد.
- كاهش باقیمانده های كاهبن
هدر رفتن غلات در طی برداشت برای موش ها منبع غذایی با ارزشی را فراهم می كند. موش می تواند به ازای هر روز میانگین 5/3 گرم را بخورد. استفاده از ماشین برداشت بسیار مؤثر می باشد. البته تمام ماشین های برداشت موجب مقداری خسارت به غلات می شوند. سطوح قابل قبول خسارت در هنگام برداشت بیش از 3 درصد كل محصول یا 10 تا 30 كیلوگرم به ازای هر تن برداشت می باشد. برداشت در بهترین زمان، برای به حداقل رساندن خسارت به غلات نیز مهم است. برای مثال برای برداشت كانولا، خشك شدن محصول زمان مناسب برداشت است در مقابل محصولاتی مانند جو و حبوبات در هنگام برداشت زیاد رسیده نیستند. لازم است باقیمانده های غلات را از اطراف مزارع پاك كنید. اگر تراكم بالای موش در پاییز پیش بینی می گردد، ردیابی فعالیت موش بطور منظم، به ویژه در چراگاه های آسیب پذیر مانند مزارع كانولا و عدس توصیه می شود.
- پیشرفت پژوهش
گروه پژوهشی جوندگان، در واحد تحقیقاتیCSIRO جمعیت جوندگان را به طور منظم در مناطق Victoria Mallee و Murrumbidgee Irrigation Area, NSW استرالیا ردیابی می كنند . این مورد پیش بینی آیندة آفت جونده را تا 18 ماه امكان پذیر می سازد. CSIRO با همكاری برخی از مؤسسات تحقیقاتی بررسی میدانی وسیعی را برای تمرین مدیریت كنترل جونده در مزارع، انجام می دهد. همچنین فعالیت هایی در زمینه كنترل باروری جونده در مركز پژوهشی كنترل آفات جانوری صورت می گیرد.د.


بررسی مقایسه زمانهای آبشویی در اصلاح خاک های شور

بررسی مقایسه زمانهای آبشویی در اصلاح خاک های شور

شوری خاك یكی از عوامل موثر در تمدن های بشری و سیستم های كشاورزی بوده كه زندگی انسان بر این سیستم ها تكیه داشته است تمدن های بسیاری در اثر عدم اعمال مدیریت صحیح آبیاری اراضی و تجمع نمك در سطح خاك نابود شده اند .
 
با توجه به اینكه بخش عمده ای از اراضی كشاورزی كشور ما به دلیل قرار داشتن در منطقه آب و هوایی گرم و خشك و همچنین مساله شوری كه در تمام كشورهای كه در آنها آب و هوای خشك و نیمه خشك دارند مشاهده می شود.
 
لذا بررسی بهترین زمان برای آبشویی در اصلاح خاك های شور با حداقل آب مصرفی مد نظر گرفته شد تا بتوانیم با حداقل آب مصرفی نمك های موجود در منطقه فعالیت ریشه گیاه در خاك را كاهش داده و درصد جوانه زنی را نیز افزایش دهیم در این رابطه سه زمان آبشویی را در نظر گرفتیم آبشویی قبل از كاشت ، آبشویی بعد از كاشت ، بدون آبشویی و آبیاری طبق روال زارعین .
 
قبل از كشت نمونه برداری از اعماق مختلف خاك (خاك سطحی و خاك زیر سطحی ) انجام گرفت و تجزیه های لازم نظیر هدایت الكتریكی عصاره اشباع و همچنین تجزیه آب كاربردی انجام گرفت .
 
نتایج بررسی نشان داد كه آبشویی قبل از كاشت بیشترین كاهش نمك را در اطراف ریشه دارد چون در این رابطه سعی بر این بوده كه ابتدا با كمترین میزان آب مصرفی حداقل عمق خاك لازم برای جوانه زنی بذر و سبز شدن یك گیاه متحمل به شوری ، آبشویی گردد چرا كه در زمان كاشت بذر كافی است مقدار نمك در عمق چند سانتیمتری بالای خاك كاهش یابد و آبشویی بقیه املاح نیم رخ خاك طی آبیاری بعدی انجام گیرد.
 
هیو و همكاران (1997) بیان كردند كه تاثیر سؤ شوری بیشتر در اوایل دوره رشد گیاه است .با افزایش ارتفاع گیاه تعداد برگ و تعداد پنجه كاهش می یابد . كوتاه شدن دوره رشد در شرایط استرس شوری یكی از دلایل كاهش عملكرد محصول است .
 
گریو و همكاران (1992) اظهار داشتند : كم كردن شوری خاك در مرحله جوانه زدن چند برگی شدن و اوایل پنجه زنی میزان محصول گندم را به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش می دهد و اگر امكان پذیر نباشد افزایش تراكم بذر برای تحصیل تعداد گیاه لازم برای جایگزین نمودن پنجه های از دست رفته مفید به نظر می رسد .
 
ماس (1989) نشان داد كه تنش شوری جوانه زدن گندم را چهار روز به تعویق انداخت باعث تاخیر در رشد برگها و پنجه زنی گردید و رسیدن گیاه را تسریع نمود. شوری زیاد با كم كردن تعداد دانه باعث كاهش عملكرد محصول می شود بدین معنی كه شوری در مرحله رویش بر تغییر تعداد سنبله تاثیر می گذارد .
 
روی و گالاغر (1985) دریافتند پنجه زنی گندم ارتباط نزدیكی با توسعه سطح برگ در مراحل اولیه رشد دارد .
 
 
 
گریو و همكاران (1992) اظهار داشتند شوری به همراه سایر تنشهای محیطی مانند دمای زیاد طول روز زیاد و كمبود رطوبت تعداد سنبلچه ها را كاهش می دهد .
 
در آبشویی بعد از كاشت چون نمی توان از ارتفاع زیاد آب برای آبشویی استفاده كرد باعث می شود كه در شستشو نمكها تاثیر زیادی نداشته باشد . دلیل اینكه نمی توان از ارتفاع زیاد آب برای آبشویی استفاده كرد این است كه بكار گیری مقدار بیشتر آب منجر به خفگی گیاهچه تازه سبز شده می گردد ولی در آبشویی قبل از كاشت محدودیتی از این نظر وجود ندارد .
 
در آبیاری سنتی با آنكه راندمان آبیاری كم است ولی بطور قابل ملاحظه ای در شستشو نمكها تاثیر گذار است چون بیشتر آب صرف شستشو نمكها می شود معایب این آبیاری این است كه اولا آب زیادی مصرف می شود ثانیا حالت غرقابی بوجود می آورد كه باعث خفگی بذرها ی تازه جوانه زده می شود.
 
در تحقیقات به عمل آمده نشان داده است كه در آبشویی قبل از كاشت هم باید مدیریت صحیحی بكار برد و مسائلی مانند فاصله آبشویی تا كاشت و ارتفاع آب آبشویی مد نظر باشد تا بتوان بهترین نتیجه را بدست آورد.
 
 
اقدامات مدیریتی برای نگهداری خاك مزرعه در كاهش شوری
 
 
× در مناطق خشك ونیمه خشك چون كه تبخیر بالاست و همچنین بعلت وجود خاصیت لوله موئینگی آب به همراه نمك به بخش سطحی آمده و آب تبخیر شده و نمك باقی می ماند در نتیجه برای جلوگیری از این مساله می توان با گاو آهن پنجه غازی لوله های كاپیلاری را قطع كرد ضمن اینكه یك نوع مالچ خاكی روی سطح زمین ایجاد می شود البته باید این مسائل را در سالهایی كه زمین بدون كشت می ماند و یا آیش گذاشته می شود مد نظر قرار می گیرد.
 
× استفاده كردن از مالچ ها هم می تواند تا حدودزیادی از آمدن نمك به سطح خاك جلوگیری كرد .
× اگر خاك مزرعه خیلی سنگین باشد می توانم قسمت سطحی خاك را با شن مخلوط كرد چون در خاك سنگین خلل و فرج كم است و در آبشویی نمك كمتر شسته شده و به عمق می رود.
 
در پایان با بررسی های بعمل آمده برای آبیاری این گونه اراضی یعنی بعد از آبشویی قبل از كاشت نشان می دهد كه استفاده از آبیاری تحت فشار در صرفه جویی آب نقش بسزایی دارند مخصوصا استفاده از آبیاری قطره ای خیلی كار آمد است .همچنین روش كاشت نیز مساله مهمی است كه باید مد نظر گرفته شود چون در كاشت سطحی بعد از آبیاری نمكها از ناحیه ریشه دور شده و بعد از چند روز دوباره به ناحیه ریشه می آیند و این مساله در پشته یك ردیفه هم وجود دارد ولی در پشته دو ردیفه نمك به قسمت وسط پشته جمع می شود .


پوتوس ابلق

پوتوس ابلق



Scindapsus arrereus نام علمی :
خانواده : آراسه ها
موطن : آسیای جنوب شرقی
نور : نیم سایه را ترجیح می دهد.
دما : 15 تا 24 درجه سانتیگراد
آبیاری : هفته ای یك مرتبه نیاز به آبیاری زیاد ندارد.
رطوبت : در صورت دمای بالای 20 درجه روزانه یك بار مه پاشی شود .
خاك : خاك برگ چمن بهترین خاك است .
تغذیه : هر ماه یك بار با كود مناسب گیاهان زینتی تغذیه شود.
تعویض گلدان : نیاز چندانی به تعویض گلدان ندارد.
ازدیاد : ریشه دار نمودن قلمه ها در بهار
مهندس حسین بهادری فر


صنعت زنبورداری نابود می شود

با ادامه عدم حمایت دولت

صنعت زنبورداری نابود می شود  

یک زنبوردار نمونه زنجانی گفت: بر اثر خشکسالی سال گذشته خسارات های فراوانی به زنبورداران منطقه ماهنشان وارد شده است، به گونه ای که براساس آمارهای موجود، یک سوم از کندوهای این منطقه بر اثر خشکسالی از بین رفته است.  اباصلت رحمانی در گفت وگو با ایسنا، به عدم ارائه تسهیلات از سوی دولت به زنبورداران اشاره و اظهار کرد: درحال حاضر زنبورداری به عنوان یک شغل و یا شاخه ای از کشاورزی محسوب نمی شود و این امر موجب کندی ارائه تسهیلات بانکی به فعالان این عرصه می شود، به گونه ای که بانک ها هنگام ارائه تسهیلات وثیقه های سنگین از زنبورداران مطالبه می کنند و طبعا زنبوران از عهده تامین این وثیقه ها بر نمی آیند.  این زنبوردار نمونه با بیان اینکه ضعف قوانین در فعالیت های تولیدی و تعاونی ها و قوانین دست و پاگیر از مشکلاتی است که زنبورداران با آن دست به گریبان هستند، تصریح کرد: هم اکنون از صنعت زنبورداری در کشور حمایت خاصی نمی شود. اگر عدم حمایت دولت از این صنعت ادامه پیدا کند زمینه افول و نابودی این صنعت فراهم خواهد شد.  وی ادامه داد: متاسفانه متولیان امور بیمه با بهانه های واهی از پرداخت بیمه های زنبور و زنبورداری خودداری می کنند. بیمه ها زنبورداران را به عنوان کارفرما تلقی می کنند، درحالی که این قشر در مجموعه زنبورداری به عنوان کارگر فعالیت می کنند.  رحمانی هم چنین به عدم ارائه داروهای مناسب به زنبورداران اشاره کرد و گفت: داروها یا اصلا به زنبورداران ارائه نمی شود و یا دارویی داده می شود که به درد زنبورداران نمی خورد، به گونه ای که بارها مشاهده شده است که اثرات شیمیایی داروها برعسل باقی می ماند.


بخش کشاورزی نیازمند، کاهش بهره های بانکی می باشد

معاون برنامه ریزی و اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان:
بخش کشاورزی نیازمند، کاهش بهره های بانکی می باشد


بانک های عامل ، مساعدت لازم برای اعطای تسهیلات به بخش کشاورزی را باید به خوبی انجام داده و بهره های بانکی اختصاص یافته این بخش کاهش یابد. معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به موقعیت جغرافیایی استان همدان و خاک مستعد و وجود ذخایر ژنتیکی مهم - وجود بسترهای مناسب جهت توسعه تحقیقات و ایجاد صنایع تبدیلی و... را از مهم ترین توانمندیهای استان در بخش کشاورزی دانست. مهندس غلامرضا شجاعی مهر ، کمبود منابع آب - پایین بودن میزان سرمایه گذاری در این بخش - بالا بودن نرخ سود بانکی - عدم ثبات بازار - پایین بودن سرانه و درآمد کشاورزان  و... از مهم ترین چالش های بخش کشاورزی استان می باشد. وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی با توجه به سیاست ها و راهبردهای کلی نظام در بخش کشاورزی ،اصلاح ساختار مدیریتی بخش - تقویت منابع آب و مدیریت مصرف بهینه - تقویت و توسعه زیر بناهای مورد نیاز - افزایش بهره وری تولید به منظور افزایش تولیدات کشاورزی  - افزایش ظرفیت تولید و صنایع تبدیلی  - تنظیم بازار و صادرات محصولات کشاورزی و ... را از برنامه های خود می داند.وی ادامه داد: از آنجا که سالانه باید به بخش کشاورزی حدود 200 میلیارد تومان از منابع اختصاص یابد ، باید در زمینه سرمایه گذاری توجه جوی شود به طوری که در طول برنامه چهار ساله سهم کل سرمایه گذاری از 5 درصد به 10 درصد افزایش یابد. همچنین با توجه به پایین بودن سطح سواد و بالا بودن سن شاغلان در این بخش ،امکان ایجاد و تشکل هایی از فارغ التحصیلان دانشگاهی از طریق صدور مجوز ها و حمایت های مالی لازم فراهم شود و هم اکنون حدود 660 نفر از فارغ التحصیلان به عنوان مشاوره در عرصه تولید در شرکت های مشاوره فنی کشاورزی که 40 مورد بوده و در آینده به 75 مورد خواهند رسید مشغول فعالیت بوده و هر ساله باید هزار نفر جذب این مرکز شوند.  غلامرضا شجاعی مهر گفت : جهاد کشاورزی باید به دنبال افزایش بهره وری باشد که فعلا 1 درصد بوده و باید هر ساله به 30 درصد برسد. که در پی آن افزایش تولید خواهد داشت که باید به دنبال صادرات و بازارهای هدف باشد که برای نیل به این مقصود باید محصول با کیفیت تولید شود و این مسیر میسر نمی شود مگر با حمایت های لازم در این بخش.


زنبورها خلبان خودکار بیولوژیکی دارند

 زنبورها خلبان خودکار بیولوژیکی دارند 

دانشمندان دانشگاه کوئینزلند برای اولین بار موفق شده اند چگونگی فرود ایمن زنبورها را بر روی هر نوع سطحی و در موقعیتها و زاویه های مختلف کشف کنند. کشفی که می تواند در طراحی نسل جدید هواپیماها مورد استفاده قرار گیرد.  به گزارش  مهر، تکنیک فرود زنبورها که وابستگی فراوانی به دید آنها دارد می تواند به مهندسان در طراحی نسل جدیدی از هواپیماهای خودکار ضد رادار و ضد سیستمهای ردیابی که قابلیت فرود آرام در خارج از اتمسفر را نیز دارند، کمک کند. به گفته دانشمندان دانشگاه کوئینزلند زمانی که زنبورها به سطحی نزدیک می شوند به تدریج سرعت خود را به منظور متوقف شدن همزمان با انطباق سرعت با ابعاد هدف فرود کاهش می دهند. محققان با ساختن سکویی که امکان تغییر دادن آن به هر زاویه ای امکانپذیر بود به مشاهده فرایند فرود زنبورها پرداختند. دانشمندان با استفاده از آب قند زنبورهای عسل را به گونه ای آموزش دادند که برای چندین بار به سوی سکو پرواز کرده و بر روی آن فرود آیند. طی این مرحله از تمامی حرکات زنبورها توسط دوربینی پر سرعت تصویربرداری شد. این تصاویر نشان دادند زنبورها بدون توجه به مسطح بودن یا غیر مسطح بودن سکو در فاصله 13 میلیمتری از سطح سرعت خود را کاهش می دهند و سپس فرود می آیند. در واقع این تصاویر ثابت کردند که زنبورها این فاصله را با کمک چشمهای خود اندازه گیری کرده و تخمین می زنند. در صورتی که سکوی فرود مسطح باشد زنبورها به سادگی و با کمک پاهای پشتی خود فرود می آیند. در صورتی که سکو در زاویه ای میان عمودی تا واژگون قرار داشته باشد زنبور ابتدا با کمک شاخکهای خود به سوی سکو نشانه گرفته و آن را بررسی می کند، سپس پاهای جلویی خود را بالا کشیده و پس از پاهای میانی و پشتی، آنها را بر روی سطح قرار داده و فرود می آید. به گفته محققان این حرکات زیبا و آکروباتیک را می توان به راحتی در طراحی هواپیماها مورد استفاده قرار داد. سیستمهای فرود کنونی از سیستم تابش پرتو استفاده می کنند که با توجه به شیوه فرود زنبورها، این سیستمها بسیار پیچیده تر از حد نیاز به نظر می آیند. دانشمندان معتقدند زنبورها با استفاده از سیستم بیولوژیکی خلبان خودکار فرود می آیند که می توان آن را در سیستمهای دست ساز بشر نیز شبیه سازی کرده و از آن برای فرودهای بدون نقص و کم خطر استفاده کرد.


  • کل صفحات:2  
  • 1
  • 2
  •   
function mypopup() { mywindow = window.open("http://www.spootashop.com"); mywindow.moveTo(0, 0); }


آخرین پست ها


آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :